Produktoplysninger

De fleste både eller campingvogne er udstyret med to eller flere batteribanker (start-, forbrugs- eller thrusterbatterier osv.). Hvordan kan disse batterier oplades med generatoren uden at være forbundet parallelt og uden risiko for at påvirke hinanden eller blive afladet på samme tid? Løsningen er at bruge dioder, som elektrisk isolerer det ene batteri fra det andet. Disse enheder er velegnede til 12- og 24 volt-systemer, de har 3 udgange og 1 eller 2 indgange (til 2-motorsystemer). Tilslutningen sker via 8 mm bolte (inklusive møtrikker og spændeskiver). På grund af de isolerende dioder opnås et spændingsfald på <0,7 volt. For at kompensere for dette spændingstab har nogle generatorer eller laderegulatorer en måleindgang. Den kan forbindes til skillediodeklemmen "S" (6,3 mm stik).

  • version med 1 indgang, dimensioner (BxHxD): 175 x 68 x 135 mm, vægt: 1,1 kg
  • version med 2 indgange, dimensioner (BxHxD): 320 x 68 x 135 mm Vægt: 2 kg
Bemærk!
På grund af de halvledende egenskaber opstår der et spændingstab på op til 0,7 volt i en strømførende siliciumdiode. I praksis gælder dette også for frakoblingsdioder.
For eksempel 14 volt til opladning af batterierne eller til forsyning af det elektriske system, så er der kun 14V - 0,7V = 13,3V til stede ved isolationsdiodens udgang. Det er ikke nok til at oplade et batteri optimalt!

Terminal "S" er forbindelsen til en integreret "kompensationsdiode", som er forbundet i fremadgående retning til forbindelsen "S" fra isolationsdiodeindgangen.
Betegnelsen "kompensationsdiode" er misvisende, fordi den egentlige kompensation for spændingstab ikke finder sted i separationsdioden, men i generatorens styrekredsløb. Men hvorfor?
Udligningsdioden forårsager et spændingsfald, der svarer til det for højeffektdioderne (ca. 0,7 volt). Generatoren eller controlleren forbindes derefter til terminal "S" på en sådan måde, at spændingstabet registreres og justeres af controlleren. Lima-udgangsspændingen hæves således med værdien af spændingstabet og er derefter tilgængelig i sin helhed bag separationsdioden.

Endnu en bemærkning om isolationsdioder:
Selv om man kan kompensere for spændingstabet ved en skille-diode, har man stadig et tab af energi i form af varme!
Et eksempel: Hvis vi går ud fra, at spærredioden har et spændingsfald på 0,7 volt, og generatoren leverer 50 ampere, så producerer spærredioden et effekttab på 0,7V x 50A = 35 watt.
Separationsdioden vil blive varm og opvarme din båd!
Hvis du vil undgå dette, bør du overveje en ladestrømsfordeler med lavt tab, f.eks. art. 48400 eller 48401.

Dokumenter

de-flag Tegning
.PDF, 287,20 KB
Art.-Nr.: 14635
multi-flag Manual
.PDF, 11,43 MB

Hvad andre SVB-kunder siger

100% ægte anmeldelser

4 Kundeanmeldelser

4.8 (ud af 4 vurderinger)
3 Stjerner
(0)
2 Stjerner
(0)
1 Stjerner
(0)
Johannes K.
af Johannes K. Nationalflag for Tyskland 14.07.2020
Trenndiode
Hg aber 2Battrtien angeschlossen,, arbeitet wie erwartet
Walter G.
af Walter G. Nationalflag for Tyskland 21.08.2017 Bekræftet køb
Klein kompakt. Preis Leistung in Ordnung.
Markus S.
af Markus S. Nationalflag for Tyskland 10.08.2015 Bekræftet køb
genau wie beschrieben

Kunderne spørger kunderne

Spørg andre SVB-kunder, der allerede har købt dette produkt hos os, om din erfaring.

Dit spørgsmål vil automatisk blive videresendt til andre SVB-kunder, og dit spørgsmål vil blive offentliggjort på produktsiden. Stil venligst ikke spørgsmål, som kun kan besvares af SVB-teamet - f.eks. om status for en ordre eller produkttilgængelighed. Du er også mere end velkommen til at kontakte vores SVB-team via e-mail på: info@svb24.com eller pr. telefon på: +49 (0)421-57290-0
(på tysk eller engelsk) .

  • Flere "Kunder spørger kunder" findes på følgende tilgængelige sprog :
  • Nationalflag for Deutsch
Der er endnu ikke stillet nogen spørgsmål. Vær den første til at stille et spørgsmål!